UA

Технологічні особливості заготівлі кормів в полімерні рукави (в нічний час)

Технологія заготівлі кормів в полімерні  рукави доволі популярна в Німеччині, Франції, Данії і поступово знаходить своїх прихильників в Україні. Пакування в рукави є ефективним та екологічно безпечним способом.

Особливу увагу слід приділити економічній складовій даного процесу, адже на відміну від побудови нового бетонного силосу зберігання в полімерних рукавах не вимагає значних інвестицій, і дає можливість зберігати різні види корму в безпосередній близькості від господарства. Собівартість зберігання кормів в полімерних рукавах, за підрахунками спеціалістів, в  рази менше в порівнянні зі зберіганням в бетонному надземному сховищі. Важлива перевага такої технології  полягає в тому, що втрати поживної цінності кормів зведені до мінімуму.

Рукавне зберігання кормів дає можливість створювати мобільні сховища необхідної місткості та заготовляти корми, виходячи з потреб господарства, а не обсягу існуючих сховищ. В рукавах консервують такі грубі корми як сінаж, силос з кукурудзи і подрібнених качанів кукурудзи, вологий буряковий жом, вологе фуражне зерно, сухе зерно.Силосний прес BUDISSA BAGGER RT 8000 (країна виробництва Німеччина), має продуктивність в межах 100 тон за годину роботи, пропонується на Українському ринку компанією АГ-Баг-Україна. Даний силосний прес агрегатується з тракторами потужністю від 140 кінських сил, наприклад підійде трактор Zetor Forterra HD потужністю 140-150 кінських сил.

Проект АгроБлог http://agroblog.com.ua/tvarini вирішив дізнатись чи можливо працювати в нічний період часу використовуючи технологію зберігання кормів в полімерних рукавах. Олександр Поліщук, з компанії ТОВ «АГ-БАГ-Україна», ділиться своїми думками по даному питанню: Чи можна закладати корм силосними пресами Budissa Bagger RT 8000  у дві зміни?

Звичайно можливо, але для цього потрібно забезпечити належні умови роботи в темну пору доби, зокрема варто реалізувати наступні пункти:

Пункт 1 - обладнати площадку та всю техніку (трактори, транспорт для підвозу, силосні преси) додатковим освітленням;

Пункт 2 - обладнати силосний прес червоними ліхтарями для підсвітки меж кормового столу;

Пункт 3 - забезпечити весь працюючий персонал світло-відбиваючими жилетами та налобними ліхтарями;

Пункт 4 - мати двох підготовлених операторів та двох механізаторів, які будуть працювати по-змінно;

Важливо !!!! Найбільше помилок люди допускають коли втомлені.

Пункт 5 -  мати чотирьох підготовлених помічників оператора які будуть підбирати просипану масу, відгороджувати мало освітлену зону роботи червоно-білою стрічкою на переносних стійках і працюватимуть по-змінно;

Пункт 6 - одягати рукав ТІЛЬКИ в світлу пору доби, в крайньому випадку за наявності додаткового потужного освітлення технікою;

Пункт 7 - закривання рукава здійснювати відразу після його закінчення - не чекати ранку;

Пункт 8 - забезпечити моніторинг вологості корму, якщо маса не стабільна - менше 30% або більше 38% СР - змінювати поле або зупиняти роботу;

ОБОВ'ЯЗКОВА постійна присутність і контроль за дотриманням правил техніки безпеки і технології закладки корму відповідальної не втомленої людини.

Вимог наче й багато, але якщо силос потрібно заготовити швидко, а часу обмаль, то працювати в дві зміни - це необхідність яка підвищенню продуктивності.

facebook
viber
e-mail
copy

Коментарі (0)