UA

Продаж землі для юридичних осіб відкладають на 2 роки

Агроблог повідомляє своїх читачів, що законопроект про ринок землі планують суттєво змінити - відклавши продаж землі для юридичних осіб на 2 роки. Відповідні правки до законопроекту №2178-10 "Про обіг земель сільськогосподарського призначення" передбачають, що функціонування ринку землі розпочнеться з 1 липня 2021 року з істотними обмеженнями – спочатку купувати землю зможуть лише фізичні особи  і не більше 100 гектарів в одні руки. Таку новину повідомила депутат від фракції «Слуга Народу» - Кравчук Євгенія Михайлівна, вона очолює пресофіс партії та є експертом з комунікації та медіоконсалтингу.

"Початок ринку землі відкладається до 1 липня наступного року. Він стартуватиме з продажу тільки паїв, які належать приватним власникам. Тобто, мова не буде йти, як мінімум у перші два роки дії ринку землі, про державні та комунальні землі", - сказала вона в ефірі телеканалу "Украіна24" в п'ятницю після засідання фракції "Слуга народу" за участю президента Володимира Зеленського, повідомляє газета День.

Видання наводить пряму мову представниці президентської фракції  - "Після двох років зможуть вже і юридичні особи купувати, і там поріг буде таким, як зараз в законопроекті - 10 тис. га в одні руки".

Такий підхід, на думку депутата, дозволить поетапно впроваджувати земельний ринок і дивитись, як він працюватиме. "Якщо потрібно, ми зможемо вносити правки, але це досить збалансована модель, і вона враховує те, що дійсно в найближчі місяці у нас не буде привабливої економічної ситуації. Але потім, у наступному році, коли вже запрацює ринок землі, це буде таким трампліном і допоможе Україні піти на економічний (стрибок)", - аргументувала Кравчук.

Agroblog нагадує, що Верховна Рада України планує зібратись на позачергове засідання в понеділок  30 березня 2020року і цілком можливо буде розглядати в тому числі  законопроект про ринок землі.

facebook
viber
e-mail
copy

Коментарі (0)